Ofte stilte spørsmål

Vi har nå en liste over vanlige spørsmål som vi håper vil hjelpe deg med å svare på noen av de mer vanlige.

1. Må jeg være tilstede ved henting av søppelet?

Så lenge vi har tilgang til avfallet så slipper du å være til stede, men om det er begrenset tilgang til hvor avfallet ligger er det mest effektivt om du kan gi tilgang.

2. Må jeg være tilstede ved henting av søppelet?

Så lenge vi har tilgang til avfallet så slipper du å være til stede, men om det er begrenset tilgang til hvor avfallet ligger er det mest effektivt om du kan gi tilgang.

3. Hva gjør dere med avfallet?

Vi leverer avfallet til nærmeste gjenvinningsstasjon hvor vi sorterer avfallet ut i fra hvilken type avfall vi har hentet.

4. Henter dere el-avfall?

Vi henter alt av boss og avfall, inkludert el-avfall. Elektriske artikler kan oftest leveres til nærmeste elektronikk utsalg som for eksempel Elkjøp, Power osv. Se henting av avfall.

5. Hvorfor velge søppeltaxi?

Det er en rekke fordeler med å velge søppeltaxi framfor å kjøre og levere avfall selv på avfallsmottak. Først og fremst kan du bruke tiden din til noe helt annet, du slipper å håndtere søppel. Du slipper å gjøre bilen din skitten med boss og avfall. Du slipper å eventuelt stå i kø ved gjenvinningsstasjonene. Du slipper å tenke på avfallet, vi ordner alt fra henting og levering. En løsning mange benytter seg av er å leie en container eller sekk til å kaste avfallet i, men det kan ofte bli dyrt ettersom det ofte må søkes tillatelse der du skal plassere containeren og du må betale for leie av containeren. Ved å velge 24 Søppel og Flytting til håndtering av ditt avfall slipper du dette og du kan bruke tiden din på det du ønsker. Les mer om søppeltaxi

6. Må jeg være tilstede ved henting av søppelet?

Så lenge vi har tilgang til avfallet så slipper du å være til stede, men om det er begrenset tilgang til hvor avfallet ligger er det mest effektivt om du kan gi tilgang. Les mer om søppelhenting i Oslo

7. Hva kreves av meg som kunde?

Det som kreves av deg som kunde er bare å gi oss tilgang på det som trenger å bli fraktet bort. Din tilstedeværelse er ikke essensiell så lenge vi får instruksjoner om hva som skal bli fjernet/flyttet. Vi stiller forberedt og klar til å fjerne dine uønskede objekter. Hvis du vil hjelpe oss med bæringen er det helt opp til deg selv, vi stiller ingen krav til dette. Ved å hjelpe til under bæringen vil det ta mindre tid og vi vil bli ferdig med jobben fortere. Dette fører til at vi bruker mindre tid på jobben og det blir billigere for deg.

8. Er det noen begrensning på mengde søppel?

Vi opererer ikke med noen begrensninger innen hvor mye søppel vi kan fjerne. Med dette sagt er det selvfølgelig en begrensning på hvor lenge vi kan jobbe. Vi henter piano, sikringsskap, safe og andre tunge gjenstander. Ta kontakt hvis du har mye søppel du vil kvitte deg med og få et tilbud på pris. Vi er tilgjengelige 24/7.

9. Henter dere bare avfall i Oslo?

Vi jobber mest rundt Oslo som i Alna, Frogner, Grorud, Nordstrand, St. Hanshaugen, Stovner, Grûnerløkka, Ullern, Ensjø, Østensjø, Vestre Aker, Stovner, Gamle Oslo, Bjerke, Bygdøy. Vi har også mulighet til å hente søppel i områder utenfor byen som for eksempel Asker, Bærum, Moss, Lillestrøm, Drammen, Eidsvoll osv. Ta kontakt for å få et tilbud.

10. Hva skjer med avfallet dere henter?

Ut fra hvilken gruppe avfallet er i blir alt avfall som blir levert på gjenvinningsstasjonene gjenbrukt på ett eller annet vis. Etter at vi leverer avfallet til gjenvinningsstasjonene blir avfallet sendt videre til forskjellige steder hvor avfallet blir brukt som en ressurs. Når det gjelder restavfall, altså blandet avfall, går 10% til materialgjenvinning, 15% til deponi og 75% blir brent til energigjenvinning. Papir blir sendt videre til papirfabrikker hvor returpapiret blir benyttet som råstoff til produksjon av nytt papir. All papir som blir levert til gjenvinningsstasjoner blir gjenvunnet 100% og blir omgjort til nye papirprodukter. For hvert tonn resirkulert papir regnes det at cirka 14 trær som spares for nedhugging. Papp blir også gjenvunnet ved disse papirfabrikkene og fibrene kan gjenvinnes mellom 5 til 8 ganger. Glass sendes videre til og blir gjenvunnet til nytt glass eller råstoff til glassbetong eller isolasjon. Metall sendes til stålverk og smelteverk som gjenvinner metallet og blir brukt til for eksempel spiker, armeringsjern eller motordeler. Plast blir sendt til vasking, kverning og regranulering for å gjøre det mulig å gjenvinne 50%. Resten blir sendt til energigjenvinningsanlegg til brenning. EE-avfall eller elektrisk avfall inneholder ofte forskjellige metaller som kan gjenvinnes uten at kvaliteten blir dårligere.

Har du flere spørsmål ikke nøl med å ta kontakt! Vi jobber hardt for å tilby den beste prisen og tilgjengeligheten for våre kunder.